Estill Voice Training Level 1 & 2: Online & Oulu

Estill Voice Training Level 1 & 2 Online & OULU – kevät 2024

”Dorte & Antti are just wonderful teachers.”

Anna Suurmäki-Lesonen, Speech-therapeutist; Estill Level 1&2 Online & In Tampere, 2023

”Dorte & Antti are super professionals and lovely teachers who are experts in creating a safe atmosphere where you can discover, explore and find such vocal dimensions in your voice that you before thought, did not even exist.”

Nimetön osallistujapalaute; Estill Level 1&2 Online & In Tampere, 2023

”The EVT course really opened a new world for me as a singer and a teacher. Now I have so many new tools to help my students and also train my own voice in a healthy way. And with so much fun.”

Johanna Annala, Singer & Voice Teacher; Estill Level 1&2 Online & In Tampere, 2023

Tervetuloa opiskelemaan Estill Voice Trainingin virallinen Level 1 & 2 -kurssi hybriditoteutuksena huhtikuussa 2024 Ouluun. Tapaamme neljä kertaa Zoomissa helmi-maaliskuussa sekä livenä Oulussa huhtikuussa kolmena lähiopetuspäivänä viikonloppuna. Kurssilla on erikoishinta opiskelijoille.

Estill Level One ja -Two -kurssi sisältää koko Estill Voice Trainingin ytimen: Estill-äänikuviot ja -kvaliteetit. Koulutus toteutetaan ns. hybridikoulutuksena eli se sisältää sekä etäkoulutusta että lähikoulutusta. Normaalisti viisi täyttä päivää kestävä kurssikokonaisuus on jaettu neljään, kolme tuntia kerrallaan kestävään etäkoulutukseen ja kolmeen lähiopetuspäivään. Tämä kurssi on siis helppoa käydä töiden tai opiskelun ohessa.

Kurssin luento-osuudet toteutetaan pääasiassa Zoomin kautta. Lähiopetus keskittyy käytännön harjoitteluun ryhmässä sisältäen myös henkilökohtaista ohjausta. 

Kurssin pääopettajana toimii tanskalainen EMCI-ATP-SD Dorte Hyldstrup. Dorte Hyldstrup on yksi maailman kokeneimmista Estill-opettajista. Hän on itse mallin kehittäjän Jo Estillin kouluttama. Dorte on työskennellyt Estill-mallin parissa yli 35 vuotta. Lue lisää Dortesta täältä.

Dorte Hyldstrup, EMCI-ATP-SD

Toisena opettajana kurssilla toimii EMT Antti Annola. Kurssin opetuskieli on englanti, mutta sisältöä käännetään ja kysymyksiin vastataan tarvittaessa myös suomeksi.

LEVEL ONE: Figures for Voice Control (Äänen hallitsemiseen tarvittavat kuviot)

Level One kurssi keskittyy Estill-äänikuvioihin (Figures for Voice™). Kurssilla tutustutaan 13 äänikuvioon, jotka vaikuttavat äänen toimintaan ja kvaliteettiin. Estill-äänikuvioiden harjoituksilla pyritään kontrolloimaan niiden vaikutuksia ääneen ja sitä kautta lisäämään voimaa, selkeyttä ja kestävyyttä omaan ääneen. Kuvioita harjoitellaan pienissä ryhmissä joka koulutuspäivässä, mutta erityisesti lähiopetuspäivinä. Kuvioita pääsee myös soveltamaan oman ohjelmiston tai äänenkäytön kautta open session -hetkissä. Aikaa on varattu myös kysymyksille ja keskustelulle.

LEVEL TWO: Six Voice Qualities; Speech, Falsetto, Sob, Twang, Belting, Opera (Äänikvaliteetit)

Level Two -kurssiosio keskittyy kuuteen Jo Estillin tutkimaan äänikvaliteettiin, joita ovat speech (puhe), falsetto, sob (nyyhkytys), twang, ooppera ja belting. Kvaliteettejä tutkitaan paitsi itse tekemällä, myös tutustumalla niiden variaatioihin, ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin sekä akustisiin ominaisuuksiin.

Tämä kurssikokonaisuus sisältää Level One ja -Two-kurssit eikä niistä voi käydä vain toista. Kurssi on suunniteltu siten, että sen voi käydä työn tai opiskelujen ohessa.

– Estill-malli äänen toiminnasta
– Estill-äänikuviot, Figures for Voice
– Estill-äänikvaliteetit, Estill Voice Qualitites
– Äänikuvioiden ja -kvaliteettien harjoittelu
– Henkilökohtainen ohjaus
– Estill-äänikuvioiden ja -kvaliteettien soveltaminen

Kenelle kurssi soveltuu? Kaikille laulusta ja äänenkäytöstä kiinnostuneille (mm. laulajat, harrastajat, ammattilaiset, laulunopettajat, laulunopiskelijat, näyttelijät, puheterapeutit, puhujat, kuorolaulajat, kuoronjohtajat, musiikkituottajat, äänisuunnittelijat, jne).

Estill-mallia hyödynnetään maailmalla erilaisissa musiikkityyleissä (mm. pop, rock, klassinen, ooppera, jazz, musikaali, kansanmusiikki), puheessa sekä puheterapiassa. Malli soveltuu kaikenlaiseen äänenkäyttöön.

AIKATAULU:

Online (Zoom):

Ma 26.2.2024 klo 17.30-20.30
Ti 5.3.2024 klo 17.30-20.30
Su 17.3.2024 klo 13-16
La 23.3.2024 klo 13-16

Livenä Oulussa:

Pe 12.4.2024 klo 10-21
La 13.4.2024 klo 9-18
Su 14.4.2024 klo 9-16

Kurssipaikka Oulussa ilmoitetaan myöhemmin.

HINTA: 695 € / 595 € opiskelijat. Lisäksi osallistuja maksaa Estill Voice Internationalille resurssimaksun (hinta $ 70) ilmoittautumisen yhteydessä. Resurssimaksu sisältää pdf-muotoiset kurssikirjat sekä tukee Estill-mallin kehittämistyötä.

ILMOITTAUTUMINEN: https://estillvoice.com/find-a-course/?id=2848

Ilmoittautumisen jälkeen sinulle lähetetään lasku sähköpostitse.

Lisätietoa: Antti Annola anttiannola@gmail.com

Jo Estill

Everyone has a beautiful voice. You just have to learn how to use it.

Jo Estill