Laulukoulutus

Laulu- ja äänenkäytön tunteja

Tervetuloa yksityisopetukseen! Tunnit pidetään etänä Zoom-yhteyden kautta tai lähiopetuksena (kevättalvella 2024) Oulun alueella tai Helsingissä.

Antin laulu- ja äänenkäytön koulutus on koostunut niin rytmimusiikin- kuin klassisen laulun ammatillisista opinnoista. Hän on opiskellut laulua monen laulupedagogin ja laulajan opissa vuosien varrella. Jazzimprovisointia Annola on opiskellut säveltäjä, pianisti Vesa Valkaman johdolla.

Antti opettaa laulajia aloittelijoista ammattilaisiin, näyttelijöitä sekä muita äänenkäyttäjiä. Hän on kouluttanut sekä toiminut laulunopettajana ja lauluvalmentajana useissa maamme musiikkioppilaitoksissa sekä ammattiteattereissa.

Lauluvalmentajana Annola on työskennellyt muun muassa Vaasan kaupunginteatterin musikaaleissa The Sound of Music, Katri Helena, West Side Story sekä Nunnia ja konnia (Sister Act!), Oulun kaupunginteatterin Peter Pan menee pieleen -katastrofikomediassa sekä Wasa Teaterin musikaalissa Vänd om min längtan.

Annola on toiminut Oulun kaupunginteatterin näyttelijöiden laulun- ja äänenkäytön opettajana.

Oppilaslähtöistä opetusta

Antin opetustyön keskeisenä pyrkimyksenä on saattaa oppilas itse tietoiseksi oman äänensä toiminnasta ja sen hallinnasta. Jokaisen yksilöllisen ja ainutlaatuisen äänen takana paistaa sama halu vapauteen ja rajattomuuteen. Opettajan tehtävä on auttaa oppilasta saavuttamaan tuo äänenkäytöllinen vapaus, oli kyseessä mikä laulu- tai äänenkäyttötyyli tahansa. Antti pitää tärkeänä huomioida opetuksessaan ihmisen kokonaisvaltaisen luonteen monine ulottuvuuksineen.

Annola on koulutukseltaan ammattimuusikko, laulupedagogi pop/jazz) sekä Estill Master Trainer, sertifioitu Estill Voice Training -äänimallin opettaja.

Voit olla yhteydessä yhteystietolomakkeen tiedustellaksesi vapaista ajoista laulu- ja äänenkäytön tunneille.

Ryhmäkoulutukset ja masterclassit; Estill Voice Training -koulutukset

Voit ottaa yhteyttä myös tiedustellaksesi Anttia pitämään räätälöityä koulutusta tai master classia laulussa ja/tai äänenkäytössä esimerkiksi oppilaitokseen, teatteriin tai kuoroon.

Lue lisää Estillistä

Mitä Antin aiempiin laulukoulutuksiin osallistuneet ovat sanoneet:

”Olipa ihanaa! Ajatella, että tämmönen laulua taitamatonkin voi saada kokemuksen siitä, että laulaminen on mahdollista ja siinä voi olla jopa suht helppo kehittyä. Mua vieläkin vähän hämmästyttää, ettei koko päivän aikana tuntunut kertaakaan kurkussa millään tavalla epämiellyttävältä. Ihan huikeaa! Olen niin onnellinen, että päätin osallistua!”

🗣

Antin tapa olla on jokaista osallistujaa kunnioittava ja lempeä. Ammatillinen varmuus ja pätevä ote vakuuttavat. Kiitos!

🗣

Olet kouluttajana ja äänen käyttäjänä todella taitava, joustava ja inspiroiva. Ihan huippua kun pääsi näkemään ja kokemaan näin lähietäisyydeltä miten kauniisti sinä ja muut taitavat äänen käyttäjät soittivat yksilöllisiä instrumenttejaan 🙂

🗣

”Antti on asiantunteva ja innostava kouluttaja, joka todella tuntee aiheensa. Koulutus oli erittäin hyvin tiivistetty ja eteni hyvällä rytmillä pitäen mielenkiinnon yllä koko ajan. Teoria ja käytännön harjoitukset tukivat erittäin hyvin toisiaan. Innostava ja inspiroiva päivä! Ryhmässä oli turvallinen ja kannustava ilmapiiri.”

🗣

Koulutuksessa oli ihanan turvallinen olo kokeilla oman äänen rajoja!

🗣

Koulutukset oli hyvin suunniteltuja, opetus innostavaa ja kaikki osallistuvat huomioivaa. Asiaa tuli todella paljon, mutta jokainen osallistuja sai varmasti poimittua muistiin toimivia juttuja. Hyvä että harjoituksia toistettiin monta kertaa ja niihin palattiin usein, näin ehti saada paremmin tuntumaa tekemiseen. Antti saa osallistujien olon mukavaksi, mikä on äärettömän tärkeää etenkin jännittävissä open session -tilanteissa. Kouluttajan asenne ja mukanaolo vaikuttaa suoraan myös ryhmään ja siihen, miten mahtavasti toisia tsempattiin ja toisten onnistumisista iloittiin.

🗣

”Olet mainio opettaja. Helposti lähestyttävä, sopivasti auktoriteettinen ja luotettava. Koin että haluat kaikkien onnistuvan ja loit yhteishengen ryhmään tuomalla kollektiivisuuden merkityksen esille. Olen todella huipun tyytyväinen ja kiitollinen kurssista.”

🗣

Antti, sut on luotu tähän hommaan. Olet empaattinen, tarkkanäköinen, reagoiva, vuorovaikuttava, huomioiva ja älykäs opettaja. Olet jäsentänyt asiat itsellesi niin, että puhut ne loogisesti kuulijoillesi. Käytät sopivassa suhteessa mielikuvia ja faktaa. Aitoutesi, herkkyytesi ja ammattitaitosi takaavat että opiskelijoilla on levollinen olo olla kurssilla ja jokainen voi luottaa sinuun. Suhtaudut eritasoisiin oppilaisiin samalla kunnioituksella ja saat oppijat tuntemaan että olet heidän puolellaan, heitä varten ja heidän onnistumisistaan aidosti innoissasi. Rakkautesi lauluun välittyy opetuksestasi. Sussa on maadoittunutta rauhaa, mutta silti olet energinen ja nostat tunnelmaa. Sulla on itselläsi ihana ääni, jota osaat käyttää monipuolisesti. Ääniesimerkit on tuotettu huolella ja niistä oppii paljon. Olet aivan timantti.

🗣

Antti on todella ammattitaitoinen, lämmin, asiansa osaava ja hauska tyyppi. Koulutus oli rento ja täynnä hyödyllistä infoa ja työkaluja omaan laulamiseen. Osallistuisin milloin vain uudelleen!

Kommentit julkaistu osallistujien luvalla.

Everyone has a beautiful voice.” – Jo Estill