EVT: Belting – Perusteet ja käytäntö, Oulu 21.10.2023

Kiinnostaisiko sinua Belting-workshop Oulussa, jossa käydään läpi tähän mahtavaan äänikvaliteettiin tarvittavat toiminnot pala palalta? Belt on turvallinen tapa käyttää ääntä, kun tietää, miten kehon kanssa tehdään yhteistyötä tämän äänenkäyttötyylin onnistumiseksi.

Belt kuuluu usein musiikkiteatterikappaleen huippukohdassa, samoin esimerkiksi pop-, rock-, ja soulbiiseissä. Joskus oopperatenorikin hyödyntää tätä äänikvaliteettia intensiivisimmissä ylä-äänissään.

Tervetuloa mukaan tutustumaan maailmankuulun Estill Voice Training -äänimallin Belting-äänikvaliteettiin Antti Annolan johdolla! Osallistuaksesi workshopiin sinulla ei tarvitse olla aiempia Estill-opintoja.

Estillin ydinpyrkimyksenä on oppia hallitsemaan ääntä terveesti ja tietoisesti genreen katsomatta, antaen äänenkäyttäjälle täyden luottamuksen ja vapauden ilmaista itseään äänensä kautta haluamallaan tavalla.

EVT on tutkimuksiin perustuva äänenkäytön malli, jonka kehittäjä on amerikkalainen Jo Estill. Ennen tutkijanuraansa Jo Estill teki uraa klassisena laulajana. Estill-mallia hyödynnetään laajasti erilaisissa musiikkityyleissä popista oopperaan sekä puheterapiassa ympäri maailman. Estill Voice Training näkee kaikki äänenkäyttötyylit yhtä arvokkaina – vain sillä on merkitystä, että äänenkäyttö on tervettä ja kestävää.

Workshopin alussa tutustumme Estillin perusperiaatteisiin. Tutustumme Beltingin määritelmään, siinä tarvittaviin toimintoihin sekä niiden yhdistämiseen tehokkaasti. Teemme paljon käytännön harjoituksia pääasiassa yhdessä ryhmänä. Aikaa on myös kysymyksille ja keskustelulle.

Open session:

Päivän lopuksi osallistujilla on mahdollisuus saada yksilöllistä opetusta Antilta muun ryhmän seuratessa opetusta. Tuo siis mukanasi jokin laulu tai teksti, jota haluaisit työstää eteenpäin. Kaikki musiikki- tai puhetyylit ovat tervetulleita.

Ilmoittautuminen:

Paikkoja on rajoitetusti; varmista paikkasi jo tänään ilmoittautumalla mukaan Estill Voice -sivustolla: (Register with EVI: Step 1). Lasku lähetetään sähköpostiisi myöhemmin.

Ilmoittautua voi workshopin alkuun saakka, tai niin kauan kuin paikkoja riittää. Ilmoittautuminen on sitova, eikä osallistumisen perumisesta palauteta maksua.

Erikoistilanteessa opettaja pidättää oikeuden peruuttaa workshopin. Tällöin maksu palautetaan osallistujalle. Jos ilmoittautumisia ei tule riittävästi, workshop perutaan ja maksu palautetaan osallistujalle.

Kurssipaikka: Villa Valo, Asemakatu 12, 90100 Oulu (Oulun keskusta).

Aikataulu: klo 10.00-17.00, sis. tauot. Lounaalla voi käydä keskustan ravintoloissa, tai tuoda omat eväät mukana. Kurssin hintaan sisältyy kahvi/tee.

Hinta: 120 € (sis ALV 24 %)

Workshopin opettaja:

Antti Annola on jazzlaulaja, musikaalinäyttelijä, laulunopettaja ja lauluvalmentaja sekä Estill Master Trainer. Hän työskentelee esiintyvänä taiteilijana niin laulajana kuin musikaalinäyttelijänä. Antti on toiminut laulun lehtorina (rytmimusiikki) Oulun konservatoriossa, laulunopettajana Oulun ammattikorkeakoulussa sekä kouluttanut yksityisesti laulajia ja näyttelijöitä ympäri Suomen. 

Lauluvalmennustyötä Antti on tehnyt viime vuosina Vaasan kaupunginteatterissa mm. musikaaleissa The Sound of MusicKatri Helena, West Side Story ja Sister Act!. 

Antti toimii myös Oulun teatterin näyttelijöiden laulun- ja äänenkäytön opettajana.

Keväällä 2023 Antti valittiin Suomen tunnetuimman a cappella -lauluyhtye Rajattoman tenoriksi. Hän alkaa konsertoida yhtyeen rivissä joulukiertueella 2023.

Annolan jazzdebyyttialbumi Whirlpool julkaistiin marraskuussa 2022.

Antti on yksi Suomen kokeneimmista Estill-opettajista. Hän valmistui viralliseksi Estill Voice Training -opettajaksi vuonna 2015.

Jos sinulla on kysyttävää, laita viestiä: anttiannola@gmail.com

Lämpimästi tervetuloa mukaan!