Estill Voice Training -workshop, Haapajärvi 5.11.2023

”Jokaisella on kaunis ääni. Sinun täytyy vain oppia, miten sitä käytetään.” – Jo Estill

Tervetuloa mukaan tutustumaan maailmankuuluun Estill Voice Training -malliin Antti Annolan johdolla! Osallistuaksesi workshopiin sinulla ei tarvitse olla aiempia Estill-opintoja.

Estillin ydinpyrkimyksenä on oppia hallitsemaan ääntä terveesti ja tietoisesti genreen katsomatta, antaen äänenkäyttäjälle täyden luottamuksen ja vapauden ilmaista itseään äänensä kautta haluamallaan tavalla.

Estill Voice Training on tutkimuksiin perustuva äänenkäytön malli, jonka kehittäjä on amerikkalainen Jo Estill. Ennen tutkijanuraansa Jo Estill teki uraa klassisena laulajana. Estill-mallia hyödynnetään laajasti erilaisissa musiikkityyleissä popista oopperaan sekä puheterapiassa ympäri maailman. Estill Voice Training näkee kaikki äänenkäyttötyylit yhtä arvokkaina – vain sillä on merkitystä, että äänenkäyttö on tervettä ja kestävää.

Päivän aikana tutustumme Estill Voice Trainingin perusperiaatteisiin, opiskelemme Estillin äänenkäytön kuvioita (Figures for Voice) sekä tutustumme myös kuuteen tutkittuun äänikvaliteettiin: Speech, Falsetto, Sob, Twang, Belting, Opera (Six Voice Qualities). Workshop on samalla kattava katsaus äänen toimintaan. Teemme harjoituksia pääasiassa yhdessä ryhmänä. Aikaa on myös kysymyksille ja keskustelulle.

Päivän lopuksi osallistujilla on mahdollisuus saada yksilöllistä opetusta Antilta muun ryhmän seuratessa opetusta. Tuo siis mukanasi jokin laulu tai teksti, jonka kanssa haluaisit työskennellä. Kaikki musiikki- tai puhetyylit ovat tervetulleita.

ILMOITTAUTUMINEN: Paikkoja on rajoitetusti; varmista paikkasi jo tänään ilmoittautumalla mukaan Estill Voice -sivustolla: (Register with EVI: Step 1). Lasku lähetetään sähköpostiisi myöhemmin.

Ilmoittautua voi workshopin alkuun saakka, tai niin kauan kuin paikkoja riittää. Ilmoittautuminen on sitova, eikä osallistumisen perumisesta palauteta maksua.

Erikoistilanteessa opettaja pidättää oikeuden peruuttaa workshopin. Tällöin maksu palautetaan osallistujalle. Jos ilmoittautumisia ei tule riittävästi, workshop perutaan ja maksu palautetaan osallistujalle.

Kurssipaikka: Koposperän koulu
Koposperäntie 392 
85800 Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa
Finland 

Aikataulu: klo 10.00-16.00, sis. tauot. Tuo omat eväät mukaasi.

Hinta: 110 € (sis ALV 24 %)

Jos opettaja joutuu perumaan kurssin pakottavasta syystä, maksu palautetaan osallistujalle.

Workshopin opettaja:

Antti Annola on jazzlaulaja, musikaalinäyttelijä, laulunopettaja ja lauluvalmentaja sekä Estill Master Trainer. Hän työskentelee esiintyvänä taiteilijana niin laulajana kuin musikaalinäyttelijänä. Antti on toiminut laulun lehtorina (rytmimusiikki) Oulun konservatoriossa, laulunopettajana Oulun ammattikorkeakoulussa sekä kouluttanut yksityisesti laulajia ja näyttelijöitä ympäri Suomen. Lauluvalmennustyötä Antti on tehnyt viime vuosina Vaasan kaupunginteatterissa mm. musikaaleissa The Sound of Music, Katri Helena, West Side Story ja SIster Act!. Hän toimii myös Oulun teatterin näyttelijöiden laulun- ja äänenkäytön opettajana.

Antti valittiin Suomen tunnetuimman a cappella -lauluyhtye Rajattoman tenoriksi keväällä 2023. Hän alkaa konsertoimaan yhtyeen rivissä joulukiertueella 2023.

Hänen jazzdebyyttialbuminsa Whirlpool julkaistiin marraskuussa 2022.

Antti on yksi Suomen kokeneimmista Estill-opettajista. Hän valmistui viralliseksi Estill Voice Training -opettajaksi vuonna 2015 mentorinaan Dorte Hyldstrup.

Jos sinulla on kysyttävää, laita viestiä: anttiannola@gmail.com

Lämpimästi tervetuloa mukaan!