Estill Voice Training -workshop: Estillin ydin lauantaina 12.2.2022

ESTILL VOICE TRAINING -WORKSHOP: ESTILLIN YDIN LA 12.2.2022

“Jokaisella on kaunis ääni. Sinun täytyy vain tietää, miten sitä käytetään.” – Jo Estill

Tervetuloa mukaan tutustumaan maailmankuuluun Estill Voice Training -malliin Antti Annolan johdolla! Osallistuaksesi workshopiin sinulla ei tarvitse olla aiempia Estill-opintoja.

🗣Tämä työpaja on sinulle, mikäli jokin seuraavista pätee sinuun:

✅ haluaisit oppia laulamaan tai puhumaan haluamallasi tavalla

✅  haluaisit ymmärtää miten ääni toimii

✅ haluaisit löytää ääneesi esimerkiksi lisää vapautta, voimaa, herkkyyttä, kestävyyttä, elastisuutta, ilmaisukykyä…

✅ haluaisit laajentaa äänialaasi

✅ olet kuullut Estillistä, mutta et tiedä mistä todella on kysymys

✅ olet laulaja (harrastelija tai ammattilainen), laulunopiskelija, näyttelijä, laulunopettaja, puheterapeutti, puhetyöläinen, tanssija, juontaja tai muuten vain kiinnostunut ihmisäänestä

✅ olet laulunopettaja, ja haluaisit saada uusia työkaluja opetustyöhösi

✅ olet opiskellut Estilliä jo aiemmin esimerkiksi Level 1 & 2 -kurssien muodossa, mutta haluat tulla kertailemaan asioita

✅ haluat tutustua Estilliin ennen kuin teet päätöksesi osallistua Level 1 & 2 -kursseille 

✅ olet aikeissa sertifioitua Estill Voice Trainingissä ja olet valmistautumassa EFP- tai EMT-kokeeseen, ja haluat tulla kehittämään taitojasi

✅ olet aiemminkin osallistunut kyseiseen työpajaan, mutta haluat tulla syventämään oppimaasi

Estillin ydinpyrkimyksenä on oppia hallitsemaan ääntä terveesti ja tietoisesti genreen katsomatta, antaen äänenkäyttäjälle täyden luottamuksen ja vapauden ilmaista itseään äänensä kautta haluamallaan tavalla.

Estill Voice Training on tutkimuksiin perustuva äänenkäytön malli, jonka kehittäjä on amerikkalainen Jo Estill. Ennen tutkijanuraansa Jo Estill teki uraa klassisena laulajana. Estill-mallia hyödynnetään laajasti erilaisissa musiikkityyleissä popista oopperaan sekä puheterapiassa ympäri maailman. Estill Voice Training näkee kaikki äänenkäyttötyylit yhtä arvokkaina – vain sillä on merkitystä, että äänenkäyttö on tervettä ja kestävää.

MITÄ ANTIN AIEMPIIN KOULUTUKSIIN OSALLISTUNEET OVAT SANONEET?

“Olipa ihanaa! Ajatella, että tämmönen laulua taitamatonkin voi saada kokemuksen siitä, että laulaminen on mahdollista ja siinä voi olla jopa suht helppo kehittyä. Mua vieläkin vähän hämmästyttää, ettei koko päivän aikana tuntunut kertaakaan kurkussa millään tavalla epämiellyttävältä. Ihan huikeaa! Olen niin onnellinen, että päätin osallistua!”

“Olet mainio opettaja. Helposti lähestyttävä, sopivasti auktoriteettinen ja luotettava. Koin että haluat kaikkien onnistuvan ja loit yhteishengen ryhmään tuomalla kollektiivisuuden merkityksen esille. Olen todella huipun tyytyväinen ja kiitollinen kurssista.”

Antti on todella ammattitaitoinen, lämmin, asiansa osaava ja hauska tyyppi. Koulutus oli rento ja täynnä hyödyllistä infoa ja työkaluja omaan laulamiseen. Osallistuisin milloin vain uudelleen!

Koulutukset oli hyvin suunniteltuja, opetus innostavaa ja kaikki osallistuvat huomioivaa. Asiaa tuli todella paljon, mutta jokainen osallistuja sai varmasti poimittua muistiin toimivia juttuja. Hyvä että harjoituksia toistettiin monta kertaa ja niihin palattiin usein, näin ehti saada paremmin tuntumaa tekemiseen. Antti saa osallistujien olon mukavaksi, mikä on äärettömän tärkeää etenkin jännittävissä open session -tilanteissa. Kouluttajan asenne ja mukanaolo vaikuttaa suoraan myös ryhmään ja siihen, miten mahtavasti toisia tsempattiin ja toisten onnistumisista iloittiin.

Palautelomakkeen mukaan 100 % vastaajista koki työpajan sisällön erittäin hyödylliseksi ja koki, että kouluttaja suoriutui tehtävästään erittäin hyvin.

WORKSHOPIN SISÄLTÖ

🟦Päivän aikana tutustumme Estill Voice Trainingin perusperiaatteisiin, opiskelemme Estillin äänenkäytön kuvioita (Figures for Voice) sekä tutustumme myös kuuteen tutkittuun äänikvaliteettiin: Speech, Falsetto, Sob, Twang, Belting, Opera (Six Voice Qualities). Workshop on samalla kattava katsaus äänen toimintaan. Teemme harjoituksia pääasiassa yhdessä ryhmänä. Aikaa on myös kysymyksille ja keskustelulle.

Open session:

🟦Päivän lopuksi osallistujilla on mahdollisuus saada yksilöllistä opetusta Antilta muun ryhmän seuratessa opetusta. Tuo siis mukanasi jokin laulu tai teksti, jonka kanssa haluaisit työskennellä. Kaikki musiikki- tai puhetyylit ovat tervetulleita.

➡️AJANKOHTA: Lauantai 12.2.2022 klo 10.00-18.00 (sis. tauot).

➡️PAIKKA: Luontaiskeskus Villa Valo, Asemakatu 12A, 90100 Oulu

➡️HINTA: 120 € / 100 € (opiskelijat tai vuonna 2021 tai sen jälkeen valmistuneet).

Hinta sisältää ALV:n sekä kirjallisen jaettavan materiaalin Estillin perusperiaatteista.

☀️Osallistuessasi myös 13.2.2022 Belting & Cry -workshopiin, saat molemmat työpajat 10 % alennuksella.

➡️ILMOITTAUTUMINEN: Paikkoja on rajoitetusti; varmista paikkasi jo tänään ilmoittautumalla mukaan ilmoittautumislomakkeen kautta Estill Voice Internationalin sivulla (Register with EVI: Step 1). Lasku lähetetään sähköpostiisi myöhemmin.

Ilmoittautua voi workshopin alkuun saakka, tai niin kauan kuin paikkoja riittää. Ilmoittautuminen on sitova, eikä osallistumisen perumisesta palauteta maksua, paitsi jos osallistuja sairastuu.

❗️Workshopissa huomioidaan koronatilanne, ja suunnitelmaa muutetaan, jos tilanne niin vaatii. Käytämme workshopissa maskeja mikäli silloinen ohjeistus niin suosittelee. Opettaja pidättää oikeuden siirtää workshopin tarvittaessa etänä Zoomissa pidettäväksi. Ilmoittautuessasi sitoudut myös tähän.

Erikoistilanteessa opettaja pidättää oikeuden peruuttaa workshopin. Tällöin maksu palautetaan osallistujalle.

Workshopin opettaja:

Antti Annola on jazzlaulaja, musikaalinäyttelijä, laulunopettaja ja lauluvalmentaja sekä Estill Master Trainer. Hän työskentelee esiintyvänä taiteilijana niin laulajana kuin musikaalinäyttelijänä. Antti on toiminut laulun lehtorina (rytmimusiikki) Oulun konservatoriossa, laulunopettajana Oulun ammattikorkeakoulussa sekä kouluttanut yksityisesti laulajia ja näyttelijöitä ympäri Suomen. Lauluvalmennustyötä Antti on tehnyt viime vuosina Vaasan kaupunginteatterissa musikaaleissa The Sound of Music ja Katri Helena. Hän toimii myös Oulun teatterin näyttelijöiden laulun- ja äänenkäytön opettajana.

Antti on Pohjois-Suomen ainoa sertifioitu Estill-opettaja Estill Master Trainer ja samalla yksi Suomen kokeneimmista Estill-opettajista. Hän valmistui viralliseksi Estill Voice Training -opettajaksi vuonna 2015.

Mikäli sinulla on kysymyksiä, laita Antille viestiä anttiannola@gmail.com.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Katso myös: Estill Voice Training: Belting & Cry -workshop 13.2.2022: