Estill Voice Training: Belting & Cry sunnuntaina 13.2.2022

BELTING & CRY SU 13.2.2022

Tervetuloa mukaan tutustumaan maailmankuulun Estill Voice Training -äänimallin Belting- ja Cry-kvaliteetteihin Antti Annolan johdolla! Osallistuaksesi workshopiin sinulla ei tarvitse olla aiempia Estill-opintoja, sillä kyseessä on tutustumisworkshop.

🗣Tämä työpaja on sinulle, mikäli jokin seuraavista pätee sinuun:

✅olet laulaja (ammattilainen tai harrastelija), näyttelijä, musikaaliesiintyjä, laulunopettaja, tanssija, tai muuten vain kiinnostunut äänestä ja äänenkäytön kehittämisestä

✅haluat tietää, mitä Belting ja Cry ovat ja miten niitä käytetään

✅haluat tietää, miten lauletaan korkealta ja kovaa terveellä tavalla ja vapaasti niin, että ääni kestää

✅haluat oppia laulamaan kevyesti mutta tiiviisti äänesi eri alueilla

✅haluat oppia, miten beltataan terveellä tavalla ääntä rasittamatta

✅haluaisit ymmärtää, mitä mikstillä tai mixed voicella tarkoitetaan

✅sinua kiinnostaa tietää, miksi Cry on Sob-kvaliteetin variaatio

✅haluat ymmärtää, mitä sinun pitää tehdä vaihtaaksesi esimerkiksi saundia tai äänen voimakkuutta kesken laulun

✅haluat tietää, mitkä ovat yleisimpiä haasteita erilaisilla äänenkäyttötavoilla harjoitellessa sekä miten ne ratkaistaan

✅olet tutustunut jo aiemmin Estilliin, mutta haluaisit kerrata asioita pätevän Estill-opettajan johdolla

✅olet osallistunut vastaavaan workshopiin aiemminkin, mutta haluat tulla kertailemaan asioita

Estillin ydinpyrkimyksenä on oppia hallitsemaan ääntä terveesti ja tietoisesti genreen katsomatta, antaen äänenkäyttäjälle täyden luottamuksen ja vapauden ilmaista itseään äänensä kautta haluamallaan tavalla.

Estill Voice Training on tutkimuksiin perustuva äänenkäytön malli, jonka kehittäjä on amerikkalainen Jo Estill. Ennen tutkijanuraansa Jo Estill teki uraa klassisena laulajana. Estill-mallia hyödynnetään laajasti erilaisissa musiikkityyleissä popista oopperaan sekä puheterapiassa ympäri maailman. Estill Voice Training näkee kaikki äänenkäyttötyylit yhtä arvokkaina – vain sillä on merkitystä, että äänenkäyttö on tervettä ja kestävää.

MITÄ ANTIN AIEMPIIN KOULUTUKSIIN OSALLISTUNEET OVAT SANONEET?

“Olipa ihanaa! Ajatella, että tämmönen laulua taitamatonkin voi saada kokemuksen siitä, että laulaminen on mahdollista ja siinä voi olla jopa suht helppo kehittyä. Mua vieläkin vähän hämmästyttää, ettei koko päivän aikana tuntunut kertaakaan kurkussa millään tavalla epämiellyttävältä. Ihan huikeaa! Olen niin onnellinen, että päätin osallistua!”

“Olet mainio opettaja. Helposti lähestyttävä, sopivasti auktoriteettinen ja luotettava. Koin että haluat kaikkien onnistuvan ja loit yhteishengen ryhmään tuomalla kollektiivisuuden merkityksen esille. Olen todella huipun tyytyväinen ja kiitollinen kurssista.”

Antti on todella ammattitaitoinen, lämmin, asiansa osaava ja hauska tyyppi. Koulutus oli rento ja täynnä hyödyllistä infoa ja työkaluja omaan laulamiseen. Osallistuisin milloin vain uudelleen!

Koulutukset oli hyvin suunniteltuja, opetus innostavaa ja kaikki osallistuvat huomioivaa. Asiaa tuli todella paljon, mutta jokainen osallistuja sai varmasti poimittua muistiin toimivia juttuja. Hyvä että harjoituksia toistettiin monta kertaa ja niihin palattiin usein, näin ehti saada paremmin tuntumaa tekemiseen. Antti saa osallistujien olon mukavaksi, mikä on äärettömän tärkeää etenkin jännittävissä open session -tilanteissa. Kouluttajan asenne ja mukanaolo vaikuttaa suoraan myös ryhmään ja siihen, miten mahtavasti toisia tsempattiin ja toisten onnistumisista iloittiin.

Palautelomakkeen mukaan 100 % vastaajista koki työpajan sisällön erittäin hyödylliseksi ja koki, että kouluttaja suoriutui tehtävästään erittäin hyvin.

WORKSHOPIN SISÄLTÖ

🟦Workshopin alussa tutustumme Estillin perusperiaatteisiin. Tutustumme Beltingin ja Cryn määritelmään, niissä tarvittaviin toimintoihin sekä niiden yhdistämiseen tehokkaasti. Teemme harjoituksia pääasiassa yhdessä ryhmänä. Aikaa on myös kysymyksille ja keskustelulle.

Open session:

🟦Päivän lopuksi osallistujilla on mahdollisuus saada yksilöllistä opetusta Antilta muun ryhmän seuratessa opetusta. Tuo siis mukanasi jokin laulu tai teksti, jota haluaisit työstää eteenpäin. Kaikki musiikki- tai puhetyylit ovat tervetulleita.

➡️AJANKOHTA: Sunnuntai 13.2.2022 klo 10-18 (sis. tauot).

➡️PAIKKA: Luontaiskeskus Villa Valo, Asemakatu 12A, 90100 Oulu

➡️HINTA: 120 € / 100 € (opiskelijat tai vuonna 2021 tai sen jälkeen valmistuneet).

Hinta sisältää ALV:n sekä kirjallisen jaettavan materiaalin Estillin perusperiaatteista.

☀️Osallistuessasi myös 12.2.2022 Estillin ydin -workshopiin, saat molemmat työpajat 10 % alennuksella.

➡️ILMOITTAUTUMINEN: Paikkoja on rajoitetusti; varmista paikkasi jo tänään ilmoittautumalla mukaan ilmoittautumislomakkeen kautta Estill Voice Internationalin sivulla (Register with EVI: Step 1). Lasku lähetetään sähköpostiisi myöhemmin.

Ilmoittautua voi workshopin alkuun saakka, tai niin kauan kuin paikkoja riittää. Ilmoittautuminen on sitova, eikä osallistumisen perumisesta palauteta maksua, paitsi jos osallistuja sairastuu.

❗️Workshopissa huomioidaan koronatilanne, ja suunnitelmaa muutetaan, jos tilanne niin vaatii. Käytämme workshopissa maskeja mikäli silloinen ohjeistus niin suosittelee. Opettaja pidättää oikeuden siirtää workshopin tarvittaessa etänä Zoomissa pidettäväksi. Ilmoittautuessasi sitoudut myös tähän.

Erikoistilanteessa opettaja pidättää oikeuden peruuttaa workshopin. Tällöin maksu palautetaan osallistujalle.

Workshopin opettaja:

Antti Annola on jazzlaulaja, musikaalinäyttelijä, laulunopettaja ja lauluvalmentaja sekä Estill Master Trainer. Hän työskentelee esiintyvänä taiteilijana niin laulajana kuin musikaalinäyttelijänä. Antti on toiminut laulun lehtorina (rytmimusiikki) Oulun konservatoriossa, laulunopettajana Oulun ammattikorkeakoulussa sekä kouluttanut yksityisesti laulajia ja näyttelijöitä ympäri Suomen. Lauluvalmennustyötä Antti on tehnyt viime vuosina Vaasan kaupunginteatterissa musikaaleissa The Sound of Music ja Katri Helena. Antti toimii myös Oulun teatterin näyttelijöiden laulun- ja äänenkäytön opettajana.

Antti on Pohjois-Suomen ainoa sertifioitu Estill-opettaja Estill Master Trainer ja samalla yksi Suomen kokeneimmista Estill-opettajista. Hän valmistui viralliseksi Estill Voice Training -opettajaksi vuonna 2015.

Mikäli sinulla on kysymyksiä, laita Antille viestiä anttiannola@gmail.com.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Katso myös: Estill Voice Training -workshop: Estillin ydin 12.2.2022: